YEMEK TARİFLERİ

“HER GÜNÜN MENÜSÜ”

Kahvaltı için:

Malzemeler:

4 veya 5 bebek bisküvisi

1 kaşık tuzsuz lor

1 tatlı kaşığı pekmez

Yarım çay bardağı süt

Tarifi:4 veya 5 bebek bisküvisini yarım çay bardağı süt içinde bekletip onları iyice karıştırıyoruz. Bunlara ek olarak 1 kaşık tuzsuz lor peynirini ve 1 tatlı kaşığı pekmezi bu karışıma katıp, iyice karıştırıyoruz. Bu öğün hem lor peyniriyle protein sağlarken pekmezle beraber bebeğinizin ağız tadına uygun şeker katıksız bir kahvaltı öğünü oluşturmuş oluyorsunuz.

Tarifi:4 veya 5 bebek bisküvisini yarım çay bardağı süt içinde bekletip onları iyice karıştırıyoruz. Bunlara ek olarak 1 kaşık tuzsuz lor peynirini ve 1 tatlı kaşığı pekmezi bu karışıma katıp, iyice karıştırıyoruz. Bu öğün hem lor peyniriyle protein sağlarken pekmezle beraber bebeğinizin ağız tadına uygun şeker katıksız bir kahvaltı öğünü oluşturmuş oluyorsunuz.

Kahvaltı için:

Yarım bardak tatlı portakal suyu

1 yumurta sarısı

Tarifi:1 yumurtayı iyi pişmiş olacak şekilde kaynatıyoruz, ve yumurtanın sarısını iyice eziyoruz. Ardından yarım bardak tatlı portakal suyunun içerisine yumurta sarısını ekleyip karıştırıyoruz. Bu tarif yeni yemek yemeye başlamış bebeklerimiz için hem yapımı kolay hem de besin değeri yüksek bir menüdür.

Muz püresi +4 ay

Genellikle "mükemmel" bir yemek olarak adlandırılan muzlar, potasyum ve lif açısından zengindir. Muzlar aynı zamanda doğanın kendi antasitlerinden biri olarak bilinir ve midede oldukça naziktirler. Fakat, aşırıya kaçmamaya özen gösterin. Çok fazla muz kabızlığa neden olabilir.

Tarifi:Küçük bir muzu soyun ve çatalla ezinleyin. Sütten kesmenin ilk aşamalarında, kıvamını inceltmek adına ve tanıdık bir tat eklemek için gerekirse biraz süt ilave edin.

İlk Havuç +4 ay

Havuç, kendinden gelen tatlı tadı ve hoş dokusu nedeniyle katı yemeklere harika bir giriştir. Havuçun basit şekilde hazırlanmasıyla antioksidan beta karoten ve A vitamini açısından zengin bir tedarik sağlar.

Malzemeler:

4-5 havuç (Yeşillikleri kopmamış ve ince havuçların daha tatlı olduğunu keşfettik)

1-2 su bardağı su

Tarifi:Havuç rendeleyin ve soyun, sonra ufak parçalar halinde kesin. Kesilen havuçları orta boy bir tencereye suyla beraber koyun. Kaynatın, kaynatın, kaynatın, tencereyi kapatın ve 25 dakika boyunca pişirin (havuçlarınız daha kalınsa bu daha uzun sürecektir). Pişirirken yavaş yavaş soğutun. Ya blender’dan geçirin ya da bir çatalın yardımıyla havuçları iyice ezin.

Kabak, patates ve ıspanak ezmesi

Malzemeler:

1 küçük kabak

1 patates

Bir avuç ıspanak, ince kıyılmış

Bir tatlı kaşığı su (veya anne sütü, gerekirse)

Tarifi:Kabağı, patatesi ve ıspanağı güzelce yıkayın. Kabak ve patatesi soyduktan sonra ufak parçalar halinde kesip, ince kıyılmış ıspanakla beraber tencerenin içerisinde kaynatın. Güzelce kaynattıktan sonra; çatal yardımıyla kabak, patatesi ve ıspanağı ezin ya da blender’dan geçirin. İyice ezilmiş olduğuna lütfen dikkat edelim (bebeğiniz katı yemeklere yeni başlamışsa kabak ve patatesle yapmanızı öneririz) Malzemeleri ezdikten sonra içine 1 tatlı kaşığı su veya anne sütü koyarak karıştırın. Afiyet olsun!